Här har vi samlat resurser för dig som lärare som kan vara nyttiga för din undervising.
Här hittar du ett filmklipp om hur du kan använda bildstöd i matematik av Ulrika Aspeflo.
Här hittar du massor av olika bottnar för att göra egna arbetsblad i matematik. Webbsidan är på engelska, men de flesta går att använda i undervisningen.
På webbsidan hittar du kopieringsunderlag, exempelvis olika rutade papper, prickpapper, talkort, hundrarutor, tallinjer och tomma koordinatsystem. Fritt att använda i undervisningen.
Lärum tipsar! Skriv ut kopieringsunderlagen och sätt in dem i en mapp bredvid kopieringsmaskinen.
Gå till NCMs kopieringsunderlag
Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM har ett digert material om matematiksvårigheter. I materialet finns information om hur matematiksvårigheter kan upptäckas, vilka konsekvenser det kan få och vad du kan göra för att öka förutsättningarna för elevens lärande i matematik.
Räknerutan är en programvara för elever som vill eller måste ha ett alternativ till att räkna med papper och penna. Programmet innehåller inga matteuppgifter utan är ett rutat räknehäfte på datorn.
På Skolverkets Lärportal finns material för kompetensutveckling och kollegialt lärande i matematikdidaktik. Materialet presenteras i moduler och är indelat efter skolform och årskurs. Varje modul innehåller flera texter som också kan läsas separat.
Som medlem i Svenska matematiklärarföreningen (SMF) blir du också medlem i Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto. MAOL erbjuder sina medlemmar riksprov, tävlingar och också material för undervisning och upphämtning. MAOL:s uppgifts och provbank som möjliggör uppföljning av elevers räknande. På kommande är ett stödpaket för elever som behöver en andra chans att ta till sig grunderna i matematik.