Här samlar vi tips för dig och din undervisning inom ramarna för verksamhetsområdet språk och kommunikation.
Personer med tal- eller kommunikationssvårigheter behöver få stöd i vardagen för att till exempel kunna uttrycka sin åsikt och lära sig nya saker.
Klicka på länken så kan du läsa mera om användningen av bildstöd samt få tips för användningen av bildstöd. Du kommer också åt Lärums handledningar samt vårt bildstöd till vårt material i omgivningslära Solklart och Jag i samhället.
I den här boken ges tillfälle att leka med språket. Tokboken visar tokroliga små händelser med vardagliga begrepp som eleven känner till. Fast kanske i ett annat sammanhang. Att arbeta med rim och ordlekar är ett roligt och avslappnat sätt att arbeta med språk och ordförståelse.
Här kan du ladda ner samtalskartor till Tokboken. Samtalskartorna är gjorda i samarbete med Folkhälsan i Widgit Online.
Vi har samlat tips och material inom temat Lättläst IKT.
Klicka på länken så hittar du videon, en ordlista med lättlästa förklaringar, broschyrer, planscher och handledningar som du kan ha nytta av när du undervisar. Dessa hjälper dig utnyttja multilitteracitet i din undervisning.
Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM arbetar för att barn, elever och vuxenstuderande oavsett funktionsnedsättning ska få förutsättningar att nå målen för sin utbildning.
Här hittar du övningar, aktiviteter och uppgifter som tränar kommunikativa färdigheter.
Lika=lika är ett digitalt memoryspel som hjälper er att träna på begrepp och att utveckla ordförrådet inom flera olika områden. Spelet består av 20 stycken kategorier fördelade på de fem ämnesområdena estetisk verksamhet, kommunikation, motorik, vardagsaktivitet och verklighetsuppfattning.